Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54f73b8238409/
Українська правда
Київ

Екс-губернатора Київщини підозрюють у розтраті 36,5 мільйона гривень

04.03.2015  19:02


Анатолій Присяжнюк очолював КОДА з березня 2010 по березень 2014 року. Фото sled.net.ua

Колишнього голову Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка підозрюють у зловживанні службовим становищем та розтраті майна у сумі 36,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє сайт Генпрокуратри.

Відзначається, що прокуратура Київської області проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем екс-керівником Київської обласної державної адміністрації під час реконструкцію вулиці Набережної в одному із районних центрів області.

У ході слідства встановлено, що колишній керівник обласної держадміністрації у 2011 році доручив Держслужбі автомобільних доріг провести закупівлі у одного із приватних підприємств робіт із реконструкції дороги вартістю 36,5 мільйона гривень.

"Як наслідок, залучений до реконструкції підрядник без відкритих тендерних процедур перерахував на рахунки суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності частину бюджетних коштів", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ відзначили, що вищенаведене вказує на наявність у діях колишнього керівника і посадових осіб Київської обладміністрації, Служби автомобільних доріг області та підрядника будівництва дороги ознак кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На даний час досудове розслідування триває.

Як відомо, з березня 2010 до березня 2014 року КОДА очолював Анатолій Присяжнюк.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.