25% скарг, що отримує мерія, стосуються корупції у школах – Старостенко


Четверта частина всіх звернень громадян, які надходять до Київської адміністрації, стосується фінансових правопорушень у столичних школах Києва.

Про це на брифінгу 3 березня заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє сайт міської влади.  

"Корупція – це найбільша проблема, що стоїть на заваді реформ, як в Україні, так і в Києві", – зазначила вона. 

Старостенко підкреслила, що головними ініціаторами перевірок у школах є батьки, які стикають з поборами у школах.

"Згідно із законом про звернення громадян ми зобов’язані виїхати і на місці перевірити факти, що викладені у зверненні", – розповіла заступник мера.

"У нас є випадки, коли директори шкіл порушують законодавство – з цього приводу ми вже неодноразово звертались до прокуратури – вони відкривають на власне ім’я рахунки, де акумулюють кошти батьків, або збирають гроші готівкою, є школи, де діють без договору оренди приватні гуртки", - розповіла Старостенко.

Вона пояснила, що у разі підтвердження фактів корупції, міська влада повідомляє про них адміністрації школи, винній особі виноситься догана та встановлюються строк, за який порушення має бути усунене.

"Якщо цього не відбувається виноситься друга догана і винна людина звільняється", – додала Старостенко.

Серед найбільш поширених фінансових зловживань директорів шкіл вона назвала відкриття рахунку, куди батьки мають перераховувати благодійні кошти, на власне ім’я, збирання коштів готівкою, а також функціонування в школах приватних гуртків без договору оренди.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ