На Ленінградській площі почали демонтаж самобуду. ФОТО



Столичні комунальники розпочали демонтаж самовільного будівництва що на вулиці Сосюри, 2 у Дніпровському районі.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції демонтажу самобуду, повідомляє прес-служба політика.

"Ми зараз перебуваємо на Ленінградській площі. Позаду мене – недобудова, на яку відсутня будь-яка дозвільна документація. Власник будівлі нібито існує, але ми його знайти не можемо. Ця будівля тривалий час псує зовнішній вигляд мікрорайону, жодних документів на неї не існує, жодних коштів бюджет не отримує. Тому у нас є всі підстави, щоби розпочати демонтаж цієї будівлі", - сказав мер.

Тут і далі фото прес-служби Кличка 

Мер Києва відзначив, що сьогодні у Києві велика кількість незаконних будівництв, на які відсутня дозвільна документація і які зведені чи зводяться з порушенням всіх норм.

"Всі знають, як раніше розбазарювалася київська земля: коли її самовільно привласнювали деякі "діячі", а корумповані чиновники їм у цьому допомагали. Ми ці схеми прикрили. І поступово, крок за кроком, наводимо лад", - сказав міський голова.

 

Він запевнив, що влада і надалі очищуватиме Київ від незаконних забудов, хоча "бюджету міста це коштує недешево".

"Потрібно змушувати власників цих будівель демонтувати їх за свій рахунок, а не за рахунок бюджету", - наголосив Кличко.

Мер також відзначив, що на Ленінградській площі найближчим часом збираються збудувати нову транспортну розв'язку. 

 

Як відомо, у січні міліція зупинила будівництво 4 великих житлових комплексів - "Перлина Троєщини", "Сосновий бір", "Східна брама" та "Мозаїка", які здійснювалися без дозвільних документів. На самобудах вилучено будівельну техніку. 

4 лютого близько сотні активістів влаштували акцію протесту проти будівництва житлового комплексу "Сонячна рів’єра" на вулиці Микільсько-Слобідській, 1.

Після цього заступник голови КМДА Павло Рябікін запропонував створити у столиці інформаційний ресурс, на якому б розміщувалася інформація про добросовісних чи проблемних забудовників міста.

Наприкінці грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 2015 року столична влада почне зносити незаконні забудови в Києві.  

У лютому столична влада заявила, що у Києві незаконно будується близько 120-130 об’єктів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ