У столиці п’яний суддя погрожував розстріляти даішника. Відео



Скриншот з відео

П'яний суддя Макарівського суду Владислава Оберемко, 1982 року народження, погрожував співробітникові ДАІ розстріляти його і направляв на нього пістолет.

Про це повідомив нардеп Антон Геращенко у Facebook.

"Оберемко Владислав Алексанрович. Він поки ще суддя Макарівського районного суду Київської області. Але це ненадовго", - написав Геращенко.

Він розповів, що ввечері минулої п'ятниці близько 00 годин, Оберемко сів за кермо позашляховика "BMW X5", після вживання алкогольних напоїв. Його шлях пролягав по Шевченківському району Києва, де його на вул. Ольжича зупинив інспектор ДАІ.

П’яний суддя лаявся, пропонував гроші, лякав "зв’язками з суддею" та погрожував пістолетом

"Суддя не став реагувати на сигнал інспектора з вимогою про зупинку. Далі за ним була погоня з включеною сиреною по Києву. Після чого суддя вирішив… зупинитися. Це було вже на вул. Сирецькій, 54. Туди ж під'їхала група хлопців з "Дорожнього Контролю", яких запросили під час погоні самі працівники ДАІ для кращої фіксації правопорушення", - написав Геращенко.

Він відзначив, що п’яний суддя "приблизно 3,5 км мчало по Києву обганяючи по зустрічній, порушуючи всі можливі", а потім дістав пістолет і направив на співробітника ДАІ зі словами: "Я тебе зараз пристрелю".

"Далі суддю Оберемка змусили кинути пістолет і вийти з машини, для оформлення протоколу про порушення правил дорожнього руху і про водіння автомобіля в стані алкогольного сп'яніння, що й було зроблено", - написав Геращенко.

Суддя погрожував даішнику "дружбою з прокурором Києва Юлдашевим" та пропонував гроші.  

Геращенко звернувся до генпрокурора Віктора Шокіна з вимогою розпочати кримінальне провадження щодо Оберемка за статтею 345 КК - "Загроза застосування насильства або насильство проти співробітника правоохоронного органу ".

"Подальша доля судді Оберемка – зняття статусу суддівської недоторканності рішенням Верхвоної Ради, позбавлення статусу судді та отримання статусу підозрюваного у кримінальній справі про погрозу вбивством працівникам міліції. (Оберемко – ред.) буде притягнутий до кримінальної відповідальності! Покарання буде невідворотним!", - запевнив Геращенко.

Він також відзначив, що працівники ДАІ, які брали участь у гонитві за п'яним суддею і затримали його, будуть представлені до нагород міністра МВС.

Нардеп також закликав звертатися до нього усіх жителів Макарівського району, щодо яких суддя Оберемко виносив незаконні вироки і вимагав гроші.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ