Столичні школи обігріватимуть залежно від погоди


З приходом весни у шкільні та виховні заклади Києва тепло подаватимуть відповідно до показників зовнішньої температури повітря.

Про це повідомляє сайт КМДА.

На думку міських чиновників, це дасть змогу забезпечити оптимальну температуру в приміщеннях і досягти економії енергоресурсів.

Наразі у приміщеннях дитсадків і шкіл триває регулювання автоматики теплопунктів.

"Це дасть можливість знижувати подачу теплоносія у нічний час та у вихідні дні, але лише на період, який дасть змогу обігріти класи та групи до початку занять", – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він також зазначив, що бюджетна сфера Києва налічує понад тисячу закладів освіти. У переважній більшості з них (понад 90%) встановлено індивідуальні теплопункти.

Нове налаштування котелень дасть змогу не лише скоротити витрати теплової енергії, а й досягти щорічної економії у розмірі кількох мільйонів гривень.

Як відомо, у 2014-2015 роках столична влада двічі продовжувала канікули у школах, щоб зекономити на опаленні. 

Зокрема, осінні канікули у школах тривали два тижні – з 27 жовтня до 10 листопада. У мерії повідомляли, що це дозволило місту зекономити 25 мільйонів гривень на опаленні та електроенергії.

Зимові канікули для учнів столичних загальноосвітніх навчальних закладів тривали 3 тижні – з 27 грудня 2014 року до 18 січня 2015 року. За словами заступника голови КМДА Ганни Старостенко, додатковий тиждень канікул дав змогу заощадити 5 мільйонів гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ