У Києві змінять талони для паркування


КП "Київтранспарксервіс" розпочало запровадження абонементних талонів для паркування транспортного засобу нового зразка.

Про це заявив директор підприємства Володимир Першин, повідомляє портал столичної влади.

"На сьогодні виготовлена перша партія нових талонів на паркування строком дії на один місяць загальним тиражем 700 одиниць", - сказав він.

Першин відзначив, що собівартість виготовлення нового талону є втричі нижчою від попереднього зразка, а головною перевагою нового дизайну талонів є те, що його неможливо повернути як непроданий після реального використання, як це робили паркувальники зі старими талонами.

"Новий талон є, по суті, скретч-картою. Для того, щоб її активувати, необхідно стерти захисне покриття, яке не підлягає відновленню. Талони також обладнані голограмою і виготовлені зі спеціального водостійкого матеріалу, який не рветься та не пошкоджується", – пояснив директор КП.

Наразі ціна талонів для водіїв залишається незмінною – 315 гривень у ІІІ зоні паркування, 441 гривня – у ІІ зоні та 630 гривень у І територіальній зоні паркування.

Придбати їх можна на паркувальних майданчиках, безпосередньо на підприємстві та у відділеннях Укрпошти.

"Головне наше завдання – це усунути можливість повторного використання, інші види шахрайства та махінацій із талонами, що дозволить спрямувати кошти від їх продажу до бюджету Києва. Після тестування та успішної реалізації талонів нового зразка, буде оголошено конкурс на довготермінове виготовлення талонів на паркування", – сказав Першин.

Як відомо, 2 лютого КМДА повідомила, що у КП "Київтранспарксервіс" виявлено низку порушень у роботі паркувальників, 11 паркувальників притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани або звільнення.

Раніше директор парксервісу Володимир Першин заявив, що у столиці звільнятимуть паркувальників-корупціонерів.  

Як відомо, у січні 2015 року у КП "Київтранспарксервіс" виявили фіктивних працівників, яким нараховували зарплату. 

Пілотний проект нової системи паркування в Києві, який стартував наприкінці листопада 2014 року, провалився, бо автомобілісти не хочуть добровільно платити гроші за стоянку.

29 грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко призначив Володимира Першина на посаду директора КП "Київтранспарксервіс", звільнивши з цієї посади Мурада Магомедова, відстороненого від посади через кримінальну справу. 

У 2014 році одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносило місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

У грудні 2014 року Київська адміністрація створила робочу групу з питань розвитку парковочного простору.

З січня 2015 року столична влада обіцяє проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць.

Станом на 28 лютого жодного такого аукціону не проведено.

Київрада прогнозує 200 мільйонів гривень надходжень від оплати паркувань в 2015 році при реалізації Концепції розвитку парковочного простору на 2015-2020 роки.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ