Дерибанити ліс у Бучі допомагав член "Батьківщини" – ЗМІ


Співорганізатором схеми, за якою у Бучі роздали на підставних осіб 14 га лісу, був депутат Бучанської ради, голова Бучанського осередку партії "Батьківщина" Олег Квашук.

Про це пише журналіст Олена Жежера на сайті "Громада Приірпіння".

За її словами, саме на Квашука кілька підставних людей оформили договір про право розпоряджатися земельними ділянками у так званому "Бучанському межигір’ї", де землю отримали керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук, його заступник Володимир Яловий та члени їхніх родин, а також 90-річний дід оголошеного в розшук нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка. 

"Джерела в правоохоронних органах надали інформацію про десяток таких ділянок в межах "Бучанського Межигір’я", переоформлених на Квашука. І державні акти на них", - пише Жежера.

Журналіст відзначає, що всі ці ділянки розташовані в межах Бучанського лісу на площі у 14га.

"Відомо, що з нардепом-комуністом Скарбовійчуком, якому перепродавали ділянки, напряму працювали депутати Бучанської ради Василь Олексюк та Олег Квашук. І ця інформація є в прокуратурі. Чому досі вони не можуть знайти організаторів, не можу сказати. Але є інформація, що за них домовилися", – цитує видання джерело в правоохоронних органах.

Квашук цю інформацію зеперечує, каже, що люди до нього зверталися лише за тим, щоб швидко й правильно оформити земельну ділянку. Мовляв, він добре вміє робити як колишній власник ріелторського агентства в Бучі.

"Нехай прокуратура зробить виїмку всіх документів у нотаріуса. Ми живемо в правовій державі і що б там не говорили, як ви їх називаєте, підставні, по документах все оформлено правильно. Які до мене претензії. До мене звертаються багато людей за допомогою оформити земельні ділянки.

Але всі ці ділянки власники продавали самі. Про це є всі відомості у нотаріуса Нельзіна. Всі підписи цих людей. Прокуратура мене офіційно не допитувала, просто була розмова. Але по документах там все оформлено правильно", – переконує Квашук.

Однак люди, яким платили гроші за те, щоб вони надали документи на оформлення ділянок для подальшого продажу, кажуть, що свої довіреності писали саме на ім’я Квашука. За словами Івана Мазуренка, який теж писав довіреність, разом з ним було близько 15 людей. Усім за підписи платили по 100 доларів.

Журналіст стверджує, що Квашук, на якого люди оформляли довіреності, в свою чергу продав ті ділянки нардепу-комуністу Руслану Скарбовійчуку. А той об’єднав земельні ділянки в одну – розміром більше 14 га – та передав у власність діда нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка Василя Киргана, про що сказано в рішенні суду.

Прокуратура ж досі не може знати та затримати організаторів дерибану Бучанського лісу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ