У "Київпастрансі" готують скорочення 450 працівників



Автобусний парк №7. Фото з maxiwell83.livejournal.com

У комунальному підприємстві "Київпастранс" розпочалась реорганізація, яка передбачає злиття двох автопарків та скорочення 450 працівників.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила речник підприємства Анна Бондар.

"У "Київпастрансі" проходить реструктуризація структурних підрозділів. Вона триватиме упродовж цілого 2015 року. Заради зменшення витратної частини ми зводимо по два парки в один. Зокрема, парки №7 та №2, щоб з одного майданчика виконувати господарську діяльність", - сказала Бондар.

Вона наголосила, що зведення парків жодним чином не вплине негативно на якість перевезень, і пасажири його ніяк не відчують".

"Ніяких звільнень водіїв, кондукторів, контролерів, слюсарів зараз немає. Зараз навіть не скорочені бухгалтери, які дублюють професію. Ніхто.

Але у зв’язку з реструктуризацією ми плануємо скоротити до кінця року 5% від загальної кількості працівників. Це орієнтовно 450 людей (загалом на підприємстві працює близько 10 тисяч людей – ред.)", - сказала Бондар.

Вона додала, що звільнятимуть людей не лише з 7 парку, а з усіх підрозділів "Київпастрансу", де є дублюючі позиці.

"Це нормально, коли на 3 тисячі кондукторів і водіїв у нас 3 тисячі управлінців? У Європі їх кількість не більше 15%. Але якщо людині залишилось допрацювати 2 роки до пенсії, то ніхто її звільняти не буде", - пояснила речник.

Бондар додала, що скорочення дозволить щомісяця економити 10 мільйонів гривень.

"Фонд заробітної плати зменшуватиметься до кінця року на 10 мільйонів щомісяця. Це нам дасть змогу самостійно – без залучення бюджету міста – фактично 2 місяці платити зарплату", - сказала вона.

Бондар пояснила, що парк №7 перебуває в аварійному стані, тому його і реорганізовують.

Подальшу його цього майданчика на вулиці Бориспільській, 15, мають вирішити депутати на засіданні Київради.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ