На Подолі підлітки кинули вибуховий пристрій просто під ноги перехожим


На Андріївському узвозі у Києві підлітки викинули з вікна квартири невідомі предмети, які вибухнули у кількох метрах від перехожих.

Про це пише у Facebook кореспондент Іван Гребенюк.

За його словами, вибухи пролунали увечері 25 лютого: один у двох метрах від ніг хлопця, інший трохи далі – біля ніг жінки з сином.  

"Ось так вирішуєш з дівчиною після роботи пройтись тихими і майже весняними київськими вуличками і в жодних думках навіть не можеш наклигати на те, що під вашими ногами може спрацювати вибухівка. Так сталось сьогодні ввечері. На Андріївському узвозі. В метрах двох від нас щось вибухає. Гучно. Задимлено. По звуку і силі – не петарда. Щойно з АТО. Відрізняти вмію", - написав Гребенюк.

Від вибухів на автівках спрацювали сигналізації. На вулиці було чимало перехожих, які помітили, що небезпечні предмети кидали з вікна квартири на 4-му поверсі будинку.  

З’ясувалося, що кидали вибухівку брат з сестрою. Йому 13 років, їй – 15. Батьків вдома не було. Діти пояснили, що вони так бавилися.

Міліції, що прибула на місце події, двері підлітки двері не відчинили.

"Написали заяву до міліції. Вдалося з'ясувати у сусідів і номери автівки батьків і їхні мобільні. Також те, що бавилися у такий спосіб діточки і вчора. Далі справа вже за міліцією. Ось така от прогулянка вийшла... На щастя без постраждалих", - написав Гребенюк.

Він додав, що вид вибухового пристрою і його походження наразі з'ясовують правоохоронці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ