На Солом’янці у пункт прийому вторсировини здали бойові гранати. ФОТО


Невідомий задав до пункту прийому вторинної сировини у Солом’янському районі чотири бойові гранати.

Про це повідомляє сайт Головного управління МВС у Києві.

Вибухонебезпечні предмети правоохоронці виявили випадково, коли виїхали за повідомленням про гучне розпиття алкоголю у підвалі пункту прийому вторсировини.

"У вказаному приміщенні співробітники міліції виявили 12 каністр спиртової продукції ємкістю по 20 літрів. Працівник прийомки зізнався правоохоронцям, що зі своїми клієнтами розраховувався алкоголем", - йдеться повідомленні.

Під час огляду підвалу міліціонери виявили заховані під папером чотири предмети схожі на бойові гранати. Експертиза встановила, що це були гранати "РГО", "РГН", "Ф-1" та РГД-5. Також були вилучені запали до них.

 

За словами 58-річного прийомника, вибухові боєприпаси йому приніс невідомий, а в якості винагороди отримав спирт. Чоловік додав, що збирався добровільно віднести небезпечні речі до міліції.

 

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий відділ Солом’янського райуправління розпочав кримінальне провадження за ст. 263 "незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Слідство триває.

Фото з сайту ГУ МВС у Києві

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ