Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54edf7a16c7fb/
Українська правда
Київ

Надходження від реклами у Києві занижені в сотні разів – ДемАльянс

25.02.2015  17:26


Фото з блогу Гацька

Столичний бюджет через зловживання недоотримує сотні мільйонів гривень від розміщення зовнішньої реклами.

Про це у блозі на "Українській правді" пише голова політичної партії "Демократичний Альянс", депутат Київради Василь Гацько.

За його словами, перевірка зовнішньої реклами на вулицях Києва зафіксувала, що надходження від реклами до бюджету занижені в рази, а за окремими рекламними носіями – у сотні разів.

 "Корупція у цій сфері була до Кличка і успішно процвітає при ньому", - переконує депутат.

ДемАльянс перевірив лише дві вулиці – Петра Сагайдачного і Набережно-Лугову – і лише на наявність одного типу рекламо носія – транспаранта-перетяжки.

"Згідно з відповіддю управління з питань реклами, ці вулиці не мають жодного транспаранта-перетяжки, але насправді на цих двох вулицях 38 таких конструкцій", - наголошує депутат.

На його думку, лише ці дві вулиці за рік мали б дати місту близько 700 тисяч гривень, в той час, коли КП "Київреклама" запланувала отримати в 2015 році по цьому виду рекламних засобів менше п'ятдесяти тисяч зі всього Києва.

Гацько нагадав, що загалом в столиці є понад 30 типів рекламоносіїв.

Він закликав мера Києва Віталія Кличка навести лад у своїй команді та оприлюднити результати інвентаризації всіх рекламних засобів столиці.

"Ми вимагаємо в Кличка припинити красти. Це не попередники, а його команда зараз керує галуззю столичної реклами. Кошти, які недоотримує міський бюджет, годують корумпованих чиновників, а мають годувати дітей у школах", - наголосив Гацько.

Він нагадав, що Київрада ухвалила рішення про те, що частина видатків на дитяче харчування у школах в цьому році покриватиметься за рахунок додаткових надходжень від реклами.

Українська правда. Київ 

 
 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.