У "Київпастрансі" крали пальне і організували "піраміду поборів". Інфографіка

25.02.2015  14:39

1 2 3 4 5

У КП "Київпастранс" було виявлено низку корупційних схем, серед яких крадіжки паливно-мастильних матеріалів, корупція при закупівлі товарів і послуг та піраміда поборів.

Про це на прес-конференції 25 лютого заявив директор КП "Київпатсранс" Сергій Майзель.

"У КП "Київпастранс" ми отримали взірець корупційних схем, які були у продовж 11 років на підприємстві. Коли ми почали аудит, ми ужахнулись: у корупційній павутині було задіяне повністю все підприємство. Борги з заробітної плати перевищували 120 мільйонів гривень, а кредиторська заборгованість – більше 1 мільярда 200 мільйонів гривень", - сказав Майзель.

Він відзначив, що кошти на підприємстві розкрадались десятиліттями.

"20 років не робилося капітального ремонту, не змінювалося нічого, тільки розкрадали і набивали собі кишені. Сьогодні з 2450 одиниць рухомого складу, що є на підприємстві, 40% потребує капремонту", - сказав Майзель.

Він наголосив, що загальні втрати від всіх корупційних схем становлять 3 мільярди гривень.

"1 мільярд 746 мільйонів – це тільки втрати від корупційної схеми по крадіжці паливно-мастильних матеріалів, по закупівлях – 744 мільйони, а ще була "піраміда поборів". У цю схему заплутати всіх працівників: водіїв, кондукторів, слюсарів. За кожну шину, яку купувало КП і мало безкоштовно давати на транспорт, водій автобуса мав заплатити 150 гривень, за кожен акумулятор – 100 гривень, за хороший маршрут – 200 доларів, поселитися у нашому ж гуртожитку – 200 доларів. Ці гроші по ланцюгу передавалися наверх",- сказав Майзель.

Він додав, що коли він прийшов на посаду директора, то люди його боялись, бо "вони не вірили, що можна щось змінити".

"Нас спочатку хотіли підкупити, пропонували хабарі, потім, коли зрозуміли, що нічого не доб’ються, нам стали погрожувати. Але після того, як ми стали звільніти керівників-корупціонерів, люди в нас повірили, люди прийшли і стали давати свідчення", - розповів директор "Київпастрансу".

Він додав, що наразі має "десятки записаних відеосвідчень людей, де ті розказували про всі тіньові схеми, які відбувались на підприємстві".

"Я хочу пообіцяти тут перед громадою, що у комунальному підприємстві більше не буде корупції", - заявив Майзель.   

Як відомо, 25 лютого мер Києва Віталій Кличко передав правоохоронним органам документи про проведенні перевірки, які засвідчили розкрадання більше 3 мільярдів гривень у КП "Київпастранс".

Інфографіка надана прес-службою КП "Київпастранс"

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ