Кличко: У "Київпастрансі" вкрали більше 3 мільярдів. Ми знаємо прізвища



Фото з сайту КМДА

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що міська влада викрила низку корупційних схем у КП "Київпастранс", за якими попереднє керівництво розікрало більше 3 мільярдів гривень.

Про це він сказав на прес-конференції 25 лютого.

"Ми провели аудит, коли ми копнули глибше, то підняли такі пласти, які сягали корінням у 11-рчну давнину. З побаченого ми просто ужахнулись. Сума,я кА була вкрадена у киня становить більше 3 мільярдів гривень. "Київпастранс" – найбільше підприємство в столиці – грабували роками"", - сказав мер.

Кличко відзначив, що міська влада провела низку перевірок транспортного підприємства і викрила багато корупційних схем.

"Ми знаємо імена тих людей. Ми чітко знаємо ці схеми, тих, хто стоїть за цим, тих хто вкрав гроші. І наше завдання зараз – щоб громадськість знала про цих людей", - сказав Кличко.

Він не зміг назвати прізвищ конкретних людей, які задіяні у грабунку підприємства, однак відзначив, "ми їх знаємо, і ви, журналісти їх знаєте, і громада знає – це попереднє керівництво", але "прізвища мають називати силові структури".

Мер публічно передав стос документів про перевірки "Київпастрансу" представнику столичної міліції.

"Я сподіваюсь, що в найближчий час ми отримаємо інформацію, і тут ми вже будемо знати прізвища тих людей (які розікрали більше 3 мільярдів – ред.). Я сподіваюсь, що затягування не буде. Бо в серпні ми передали міліції документи про зловживання, про вкрадені гроші на 300 мільйонів гривень, а до сьогоднішнього дня відповіді не отримали. Вже пройшло більше ніж півроку", - сказав Кличко.

Він висловив сподівання, що цього разу правоохоронці будуть розторопнішими, і "ми не будемо чекати півроку, щоб назвати імена тих, хто винен у зловживаннях, хто вкрав гроші".

"Злодій повинен сидіти в тюрмі! Наше завдання повернути гроші і покарати вииних!", - наголосив мер столиці.  

Він додав, що за 3 вкрадені мільярди можна було купити 330 нових тролейбусів, або повністю оновити парк трамваїв, або збудувати 5 нових станій метро.

Як відомо, 5 серпня Кличко звільнив гендиректора КП "Київпастранс" Миколу Ламбуцького.

Улипні Ламбуцький подав у відставку.

1 півріччя 2014 року "Київпастранс" закінчив зі збитком у 142,2 мільйона гривень. За інформацією ТabloID, Ламбуцький носив годинник, вартістю 15 тисяч доларів.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ