Провести аудит метрополітену зголосилися 7 компаній


КП "Київський метрополітен" отримало заявки від 7 компаній на проведення публічного аудиту підприємства.

По це повідомляє сайт підземки.

Зараз фахівці підприємства опрацьовують надану документацію.

Також метрополітен звернувся до міського Департаменту транспортної інфраструктури з проханням надати роз’яснення щодо джерел фінансування та критеріїв проведення перевірки ефективності фінансово-господарської діяльності підприємства.

"Ми відкриті. Усі показники роботи підприємства розміщені на офіційному сайті. Ознайомитися може кожен бажаючий. Однак, якщо громадськість вважає за необхідне провести публічний аудит, метрополітен до нього готовий", - сказав начальник підземки Віктор Брагінський.

Як відомо, з 7 лютого вартість проїзду у метро Києва зросла з 2 до 4 гривень, у наземному транспорті – з 1,5 гривні до 3 гривень.

Депутати Київради закликали мера столиці Віталія Кличка призупинити підвищення тарифів на проїзд, бо таке рішення незаконне. Також вони вимагали провести повний незалежний аудит транспортних підприємств Києва та обговорити підвищення тарифів на проїзд на засіданні міськради.  

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада була вимушена підняти удвічі тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Після цього комунальні підприємства "Київський метрополітен" та "Київпастранс" заявили, що мають намір провести незалежний аудит своєї фінансово-господарської діяльності.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ