Кличко: Центр Києва звільнений від незаконних МАФів. ФОТО



Кличко каже, що всі незаконні кіоски прибрали. А ті, що лишились, - працюють законно і платять кошти до бюджету. Фото прес-служби мера

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що Печерський район столиці повністю очищений від незаконних МАФів.

Про це він сказав 23 лютого, повідомляє прес-служба міського голови.

"На сьогодні Печерський район звільнений від незаконних МАФів. А ті, що залишились, мають офіційний дозвіл на підприємницьку діяльність", - підкреслив мер.

Він додав, що голова Печерського району відповідальний за те, щоби незаконних МАФів в його районі більше не було.

"Якщо будуть встановлюватися нові МАФи, ви будете персонально відповідати", - наголосив Кличко, звертаючись до керівника району.

Керівник департаменту міського благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець розповів, що у Печерському районі було 318 МАФів. Законних, тобто тих, власники яких сплатили пайову участь до місцевого бюджету – 195.

Департамент демонтував 94 нелегальні споруди. У власності міських комунальних підприємств перебуває 3 споруди. Решта, близько 25-ти МАФів, завдяки реєстрації у Реєстраційній службі та БТІ мають статус приватної власності.

Кличко розповів, що власники незаконних МАФів чинять опір, залучають "тітушок", але боротьба з незаконними МАФами триває.

"Вже прибрані понад 1 700 кіосків. Ще близько 6 тисяч залишається тих, що не мають дозвільних документів. І поступово весь Київ буде очищений від незаконних МАФів. А ті кіоски, які залишаються, надаватимуть якісний сервіс, сплачуватимуть пайову участь і не псуватимуть зовнішній вигляд міста", - запевнив Кличко.

Він також розповів, що днями буде презентовано першу з десяти районну офіційну Комплексну схему, що регламентує розташування кожного МАФа.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ