Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54eb2bf7b734b/
Українська правда
Київ

Компанія Ахметова перебудує підземний перехід на Хрещатику на вхід до універмагу

23.02.2015  14:32

Київська адміністрація визначила ТОВ "Столичний ЦУМ" переможцем інвестконкурсу з реконструкції підземного переходу між вулицями Б. Хмельницького та Хрещатик.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, повідомляє сайт мерії.

Передбачається, що реалізація цього проекту дасть змогу відремонтувати та оновити внутрішнє опорядження переходу з влаштуванням додаткового входу до Центрального універмагу, а також залучить кошти на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва.

Як відомо, конкурс на залучення інвестора для реконструкції підземного переходу на Хрещатику з облаштуванням додаткового входу в ЦУМ був оголошений у листопаді 2014 року.

ТОВ "Столичний ЦУМ" входить у групу ЕСТА Ріната Ахметова. "ЕСТА Холдинг" створений у 2008 році компанією System Capital Management для реалізації проектів у сфері нерухомості.

Як відомо, на початку грудня 2011 року Антимонопольний комітет дозволив компанії "ЕСТА Холдинг", що входить до групи компаній СКМ Ріната Ахметова, купити 39% акцій ЦУМу (будинок 1939 року будівництва і є пам'ятником архітектури). 

 ЦУМ накриють склом і висадять на даху дерева. Фото з Facebook Еста Холдингу 

Нові господарі відразу пообіцяли зробити грандіозний ремонт всередині магазину.

Попередньо реконструкцію універмагу планували закінчити до 2014 року. Обіцяли, що ЦУМ після ремонту буде увінчаний скляним куполом, матиме атріум та власну дворівневу парковку.  

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.