Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54eaf6bda0bf2/
Українська правда
Київ

Театр Пластичної драми оскаржить рішення Київради про його ліквідацію

23.02.2015  10:45

Театр пластичної драми на Печерську готує адміністративний позов про скасування рішення Київради, яким депутати реорганізували театр, приєднавши його до театру "Золоті ворота".  

Про це "Українській правді. Київ" повідомив колектив театру.  

За їх словами, Київрада ліквідувала унікальний столичний театр з порушенням закону і без погодження з театральним колективом.

"Проект рішення про реорганізацію та ліквідацію театру як юридичної особи не містив економічного обґрунтування. У розділі про соціально-економічні наслідки проекту рішення є лише одне речення – його прийняття дозволить оптимізувати роботу комунальних закладів культури і сприятиме ефективнішому використанню комунального майна територіальної громади Києва", - йдеться в повідомленні.

"У  пояснювальній записці до ухваленого проекту рішення, яку підготувала керівник Департаменту культури КМДА Діана Попова, немає жодних цифр, порівняльних таблиць, економічного аналізу тощо. Незрозуміло, для чого київська влада вирішила закрити театр, яка вигода від цього і кому?", - обурюється колектив.

 

Крім того, наголошують у профспілці Театру, проект рішення просували в Київраді з грубими порушеннями – зокрема у профільній комісії з питань культури та туризму його схвалили 26 листопада 2014 року без попереднього залучення експертів, трудового колективу та громадськості.

"Троє депутатів комісії схвалили проект рішення, вислухавши аргументи лише директора Департаменту культури. Тим самим колектив та киян позбавили права голосу. Про це красномовно свідчить протокол засідання комісії. Ми не згодні з тим, що чиновники ось так просто порушують наші права. Безумовно, ми будемо продовжувати захищати їх", - заявили в профспілці Театру пластичної драми на Печерську.

За словами громадських правозахисників театру, прокуратура Києва має право винести протест на зазначене рішення Київради №12/877 від 22 січня 2015 року.

У театрі нагадали, що проти Департаменту культури КМДА відкрито вже два судові провадження в Печерському районному суді Києва за позовом профспілки та працівників Театру пластичної драми, які вимагають визнати незаконною бездіяльність чиновників.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.