Водії самі сприяють зловживанням на парковках – Київтранспарксервіс



Фото kiev.vgorode.ua

Майже половина столичних водіїв під час паркування не беруть чек та талон, які підтверджують сплату послуги, чим стимулюють зловживання зі сторони паркувальників.

Про це повідомляє сайт КП "Київтранспарксервіс".

За словами співробітника відділу контролю якості комунального підприємства Руслана Гончарова, вони щоденно моніторять роботу контролерів на паркувальних майданчиках.

"Ми постійно наголошуємо нашим співробітникам про необхідність видавати фіскальний чек та талон. Проте, майже половина водіїв за власним бажанням дають паркувальникам готівку, навіть там, де є паркомати, не вимагаючи жодних документів, які підтверджують сплату", - сказав він.

За словами Гончарова, ефективна боротьба з фінансовими махінаціями у системі паркування можлива за умови відповідальності обох сторін.

Як відомо, у лютому понад 20 осіб, що працювали в КП "Київтранспарксервіс", були звільнені з займаних посад за заловживання.

2 лютого КМДА повідомила, що у КП "Київтранспарксервіс" виявлено низку порушень у роботі паркувальників, 11 паркувальників притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани або звільнення.

У січні 2015 року у КП "Київтранспарксервіс" виявили фіктивних працівників, яким нараховували зарплату. 

Пілотний проект нової системи паркування в Києві, який стартував наприкінці листопада 2014 року, провалився, бо автомобілісти не хочуть добровільно платити гроші за стоянку.

У 2014 році одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносило місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

У грудні 2014 року Київська адміністрація створила робочу групу з питань розвитку парковочного простору.

З січня 2015 року столична влада обіцяла проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць.

Станом на 20 лютого жодного такого аукціону не проведено.

Київрада прогнозує 200 мільйонів гривень надходжень від оплати паркувань в 2015 році при реалізації Концепції розвитку парковочного простору на 2015-2020 роки.

ДемАльянс заявляє, що 70-100 мільйонів гривень від парковки осідає у кишенях чиновників.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ