Фундамент "Жовтня" в аварійному стані – замовник реконструкції



Фото Олени Рощіної, УП

Частина конструкцій та фундаменту кінотеатру "Жовтень", що постраждав від пожежі 29 жовтня 2014 року, перебувають в аварійному стані і потребують укріплення. 

Про це повідомляє сайт замовника реконструкції кінотеатру КП "Житлоінвестуд-УКБ" після обстеження будівлі.

"Кінотеатр "Жовтень" добудовувався в різний час і фактично складається з трьох частин. Було виявлено, що частина конструкцій перебувають в аварійному стані. Будівля не відповідає нормам забудови, які діють на сьогоднішній момент. Фундамент потребує укріплення", - йдеться в повідомленні.

У комунальному підприємстві відзначили, що не можуть ігнорувати невідповідність стану будівлі актуальним вимогам, але запевнили, що укріплення фундаменту "жодним чином не позначиться на зовнішньому вигляді архітектурної будівлі".

У "Житлоінвестбуд-УКБ" додали, що до кінця лютого підготують проектні рішення.

"Остаточна вартість реконструкції буде визначена після проведення експертизи проектно-кошторисної документації, завершення якої планується до кінця березня", - йдеться повідомленні.    

Як відомо, пізно ввечері 29 жовтня 2014 року сталася пожежа у кінотеатрі "Жовтень".  Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м. Жертв та постраждалих не було. 

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень.

1 листопада голова МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала двох осіб, які підпалили залу кінотеатру "Жовтень".

За словами радника голови МВС Антона Геращенка, вони своєю витівкою нібито хотіли продемонструвати негативне ставлення до фільмів ЛГБТ-тематики.

Паліїв посадили під домашній арешт. 

Згодом прокуратура перекваліфікувала кримінальне провадження зі "знищення майна" на "хуліганство".

Кінотеатр "Жовтень" розпочав продаж благодійних квитків на майбутні кіносеанси з метою відновлення будинку після пожежі.

У бюджеті Києва на 2015 рік передбачено близько 12 мільйонів гривень на реконструкцію кінотеатру.

Замовник робіт з проектування та реконструкції кінотеатру "Жовтень" КП "Житлоінвестбуд-УКБ" заявив, що має намір ввести будівлю в експлуатацію у жовтні 2015 року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ