"Київенерго" завищило ціни на опалення на 3 гривні за квадратний метр – депутат



Фото Сегодня

Компанія "Київенерго" завищила вартість опалення у житлових будинках, які не обладнані теплолічильниками, у середньому на 3 гривні за квадратний метр.

Про це на брифінгу 19 лютого заявив депутат Київради, голова постійної комісії з питань ЖКГ Олександр Клюс, повідомляє сайт "УДАРу".

"У Києві лише третина багатоквартирних житлових будинків оснащена приладами обліку. Ми провели аналіз, і встановили: середня платіжка у будинках, де встановлені лічильники, на третину менша аніж платіжка у будинках без лічильника. За моїми підрахунками, вартість опалення зараз завищена у середньому на 3 гривні за квадратний метр у тих будинках, де немає лічильника тепла", - сказав депутат.

Він додав, що після опалювального сезону депутати наполягатимуть на тому, щоб "Київенерго" провело перерахунок плати за опалення та гарячу воду для тих будинків, де нема тепло лічильників.  

"Ми надамо "Київенерго" платіжки з вартістю опалення за квадратний метр у будинках з лічильником і вимагатимемо перерахування на підставі цих платіжок для будинків, де не встановлені прилади обліку", - наголосив Клюс.

Він зауважив, що цього року у столичних багатоповерхівках планується встановити понад 2,5 тисячі лічильників тепла.

"Відповідні кошти вже виділені. Це дасть можливість людям, які зараз платять по нормі, мінімально відчути підвищення цін після підняття тарифів та паралельного встановлення лічильника у будинку", - сказав депутат.

"Підвищення цін відчують ті кияни, які вже мають лічильники, однак сплачують зараз на третину менше, ніж мешканці столиці, які платять за нормою", - пояснив Клюс.

Як відомо, з 1 липня 2014 року у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%)

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ