Площа зелених зон Києва збільшилась на 22 га - депутат


Київрада розірвала два договори оренди землі під будівництво житлових будинків і включила дві зам ділянки, загальною площею 22 га до зелених зон Києва. 

Про це написав голова постійної комісії Київради з питань землекористування Володимир Прокопів у Facebook.

"На цих ділянках ще нічого не встигли побудувати, тому землі повертаємо в комунальну власність і включаємо до зелених зон", - повідомив Прокопів.

Зокрема, Київрада розірвала договори оренди з ТОВ "Інтербуд Компані" на земельну ділянку площею 0,7 га для будівництва житлового будинку між улицями Протасів Яр та Миколи Амосова у Солом’янському районі.

За прийняття відповідного рішення на засіданні Київради 19 лютого проголосували 83 депутати, повідомляє депутат міськради Тетяна Меліхова.

Відповідно до проекту, цю земельну ділянку необхідно включити в перелік озеленених територій загального користування Києва, внісши зміни до Програми розвитку зеленої зони міста Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста.

Також Київрада розірвала договір оренди з ПП "Продмарт" на 20,94 га землі для будівництва малоповерхових житлових будинків (котеджів) по вул. Лісозахисній, 17 у Пущі-Водиці.

За відповідний проект рішення проголосували 82 депутати.

Рішенням передбачено внести зміни до Програми розвитку зеленої зони Києва та включити 20,94 га на вул. Лісозахисній, 17 в Оболонському районі до Пуща-Водицького лісництва КП "Святошинське ЛПГ". 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ