У "Київпастрансі" виявили порушень на 34 мільйони. Документ



Фото gktb.org

Державна фінансова інспекція здійснила перевірку діяльності КП "Київпастптранс" за 2012-2014 роки та виявила фінансових порушень та недоліків на суму 34,2 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на листі ДФІ до Міністерства фінансів.

Зокрема у листі йдеться про те, що "Київпастранс", маючи значні збитки (чистий збиток у 2012 році 239,64 мільйона гривень, у 2013 році – 369,46 мільйона гривень), без дозволу витрачав гроші за закупівлі, приймав від постачальників обладнання без належної документації, переплачував за ремонтні роботи.

Так, "Київпастранс" здійснював незаконні витрати на консультативні, юридичні, інформаційні, консалтингові та рекламні послуги, не передбачені фінансовими планами. Загалом на це витратили 478,8 тисячі гривень.

Без дозвільних документів підприємство витратило 10,28 мільйона гривень на устаткування, програмне забезпечення та пусконалагоджувальні роботи в рамках проекту спорудження Міської електрички.

Виявлена також проблема з закупівлею обладнання: у 2011 році підприємство придбало у ТОВ "Укрспецеко" турнікети на 5,74 мільйона гривень, обладнання було поставлене, однак з документацією, завіреною іншою фірмою, що поставило під сумнів якість обладнання.

Також, закупивши турнікетів на 25,33 мільйона гривень підприємство передало на баланс Службі організації збору та облікової виручки обладнання тільки на 18,25 мільйона гривень. Тобто, що сталося ще з 7,08 мільйона гривень – невідомо.

Окрім того "Київпастранс" переплатив 2,2 мільйона гривень за поставку трамвайних вагонів, а також 2,78 мільйона гривень за ремонт: його проводили з комплектуючих, які утворилися внаслідок розбирання закуплених у Чехії вживаних вагонів.

Також "Київпастранс" уникав виплачувати в бюджет Києва надходження від оренди майна – загалом він винен місту 11,96 мільйона гривень.

 
 
 

Фото з сайту "Наших грошей"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ