Кличко доручив депутатам слідкувати за зростанням цін у Києві


У столиці буде створено робочу групу, яка відслідковуватиме зростання цін на соціальні продукти харчування, проводитиме роз’яснювальну роботу з виробниками і постачальниками продуктів та організовуватиме місця для продажу соціальних продуктів харчування за цінами виробника.

Відповідне протокольне доручення за зверненням депутатів дав мер Києва Віталій Кличко на засіданні Київради 19 лютого.

За словами депутатів міськради, у Києві спостерігається "необґрунтоване зростання цін на соціальні продукти харчування, з яких формується споживчий кошик, без яких людина не може прожити і від яких залежить мінімальна заробітна плата та індекс інфляції".

Зокрема, мова йшла про рис, гречку, м'ясо, рибу, сметану, молоко, хліб, масло, олію, яйця та цукор.

"Зростання цін у Києві через відсутність контролю та будь якої роботи зі стабілізації цін перевищує зростання цін в інших містах. У цей час доходи українців не зростають взагалі, в середньому українці на харчування витрачають 53 % доходу", - йдеться у зверненні депутатів.

Робочу групу повинні створити постійні комісія Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту і Постійна комісія з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

Кличко запропонував депутатам увійти до нової робочої групи і "зробити все для того, щоб підвищення цін на всі послуги і товари не вдарило по соціально незахищених верствах населення".

Як відомо, на засіданні 19 лютого Кличко також звернувся до ПАТ "Київхліб" з проханням не підвищувати ціни на соціальні сорти хлібобулочних виробів.

"Київхліб" підвищив ціни на хлібобулочні вироби на 10-12% (приблизно на 1 гривню) з 18 лютого.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ