Кличко - "Київхлібу": Не можна підвищувати ціни кожного місяця!



Фото з сайту КМДА

Мер Києва Віталій Кличко просить ПАТ "Київхліб" не підвищувати ціни на соціальні сорти хлібобулочних виробів.

Про це він заявив на початку засідання Київради 19 лютого.

"Я звернувся листом до ПАТ "Київхліб" з тим, щоб підприємство не підвищувало ціни на окремі сорти хліба. Ми провели переговори з "Київхлібом" і довели цю позицію міської влади. Вона полягає в тому, що в цій складній економічній ситуації треба шукати варіанти вирішення цієї проблеми, які будуть найменш болючі для громадян, особливо для соціально незахищених", - сказав Кличко.

Він додав, що розуміє, що зросли ціни на енергоносії, пальне, сировину і продукти.

"Але останнього разу "Київхліб" підвищував ціни на хлібобулочні вироби у січні цього року. Не можна їх переглядати кожного місяця!", - наголосив Кличко.

Він відзначив, що є варіанти закупівлі муки та інших інгредієнтів "за конкурентною і більш низькою ціною".

"Впевнений, що "Київхліб" доведе свою спроможність працювати у складних економічних умовах і перегляне ціни на окремі види продукції, зокрема, так званого соціального хліба, і підвищення вартості хліба другий місяць поспіль у Києві не відбудеться", - наголосив мер столиці. 

Як відомо, найбільший виробник хліба та хлібобулочних виробів компанія "Київхліб" (Київ) вирішила підняти ціни на продукцію в середньому на 10% -12% (приблизно на 1 гривню) з 18 лютого.

Зокрема, 18 лютого у деяких магазинах і супермаркетах буханець "Українського" продавали за 9-9,5 гривні, батон - за 6,5 гривні. 

"Київхліб" відкрив 2 павільйони торговельної мережі з продажу соціальних сортів хліба в столиці на вул. Драйзера, 8 та проспекті Маяковського, 26, де "соціальний" хліб обіцяють продавати за нижчою ціною.

Наприкінці 2014 року Київська адміністрація та "Київхліб" підписали договір про створення роздрібної торговельної мережі з продажу соціальних сортів хлібобулочних виробів.

Згідно з договором до травня 2015 року мають бути відкриті 200 магазинів"соціального хліба", де ціни не підвищуватимуться упродовж 3 років, тобто 2018 року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ