Мерія знайшла у столиці 45 самобудів



Фото lawyers.in.ua

Київська адміністрація передала до правоохоронних органів інформацію про 45 об’єктів, що ідентифіковані як самовільне будівництво.

Про це заявив заступник голови КМДА Павло Рябікін, повідомляє сайт міської влади.

"Ми передали всю інформацію і зараз чекаємо відповідної реакції від правоохоронних органів. Водночас, маємо і перші позитивні результати – близько 2 тижнів тому МВС зупинило роботи на 8 будівельних майданчиках" – розповів він.

Окрім того, додав Рябікін, КМДА та Київрада ініціювали внесення деяких змін до містобудівного законодавства і подали відповідні пропозиції на розгляд до Верховної Ради України.

Він пояснив, що з 2010 року діє Закон про містобудівну діяльність, який фактично позбавив місцеві органи влади механізмів контролю над здійсненням забудови на території міста.

"Функції міста зводяться до того, щоб виділити землю, видати містобудівні умови і обмеження на забудову. З цього моменту будівництво вже контролюють органи Державного архітектурно-будівельного контролю, а не міська влада", - сказав чиновник. 

Він додав, що цим користуються деякі забудовники - "виходять на ділянки, на які вони взагалі не мають документів, і починають самовільне будівництво".

Як відомо, у січні міліція зупинила будівництво 4 великих житлових комплексів - "Перлина Троєщини", "Сосновий бір", "Східна брама" та "Мозаїка", які здійснювалися без дозвільних документів. На самобудах вилучено будівельну техніку. 

4 лютого близько сотні активістів влаштували акцію протесту проти будівництва житлового комплексу "Сонячна рів’єра" на вулиці Микільсько-Слобідській, 1.

Після цього Рябікін запропонував створити у столиці інформаційний ресурс, на якому б розміщувалася інформація про добросовісних чи проблемних забудовників міста.

Наприкінці грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 2015 року столична влада почне зносити незаконні забудови в Києві. Станом на 18 лютого 2015 року жодної незаконної забудови ще не знесли. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ