Річку Либідь продовжують забруднювати небезпечним снігом. ФОТО



Попри минулорічну заборону, КК"Київавтодор" продовжує скидати брудний сніг і сміття, зібрані в урядовому кварталі Києва, у русло річки Либідь.

Про це повідомляють активісти у Facebook.

"Пригадуєте, торік ми з виявили, що в річку Либідь скидають сажу з вулиці Грушевського. Тоді довели справу до 3 мільйонів гривень штрафу, який досі ніхто не сплатив, і до обіцянки Попова (екс-голови КМДА Олександра Попова – ред.) зробити там парк. І ось ми знову перевірили. Тепер там по повній складують сніг з урядового кварталу", - написав заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

 
 

Як нагадав народний депутат Олександр Бригинець, у березні 2014 року вивозити залишки барикад, зокрема канцерогенну сажу та покришки, на береги річки Либідь, на перехресті вул. Саперно-Слобідської та вул. Кіквідзе наказав Попов.

"Разом із тим, місце незаконного складування снігу (а торік – сажі) – це заповідна територія - пам’ятка природи місцевого значення "Історичне гирло річки Либідь". Територія пам’ятки також входить до складу історико-архітектурного комплексу "Київська фортеця", - підкреслив Бригинець.

 

Голова КМДА Володимир Бондаренко, який обіймав цю посаду після Попова, доручив КП "Київавтодор" терміново вивезти залишки сміття з даної ділянки, привести територію до вихідного стану. У свою чергу Голосіївська райадмінстрація отримала доручення провести на місці звалища озеленення та відновити благоустрій.

 

Бондаренко пообіцяв, що у наступні роки КМДА не плануватиме на даній ділянці тимчасове складування снігу.

"Проте у 2015 році це сталося знову. Забруднення території природно-заповідного фонду в таких масштабах є прямим порушенням ст. 252 Кримінального кодексу України", - повідомив Бригинець.

 

Він звернувся до мера Києва Віталія Кличка, Державної екоінспекції та тимчасової контрольної комісії Київради з контролю за охороною водоймищ з проханням розглянути відповідну проблему та вжити заходів реагування.

Фото Олексія Василюка

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ