Генпрокуратура передала до суду обвинувачення проти Попова



Фото zn.ua

Генпрокуратура направила до Шевченківського райсуду Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні проти екс-голови КМДА Олександра Попова.

Про це повідомляє сайт відомства.

"Попов обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у ніч з 29 на 31 листопада 2013 року Попов, "діючи за попередньою змовою з колишнім заступником Секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, начальником ГУ МВС України у Києві Валерієм Коряком та іншими високопосадовцями, надав вказівку про завезення на Майдан Незалежності у Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки".

Коряк в свою чергу, використовуючи цю обставину, "віддав наказ про розгін мирного мітингу працівниками полку міліції особливого призначення "Беркут", які жорстоко побили мітингувальників".

Унаслідок цих протиправних дій понад 80 громадян отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Наразі досудове розслідування щодо співучасників Попова продовжується.

Як відомо, Попова звинувачують у причетності до розгону мітингувальників на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року. 

7 лютого 2014 року Печерський райсуд закрив кримінальне провадження і виправдав Попова.

Однак 29 липня кримінальне провадження щодо колишнього голови КМДА повернули на дорозслідування в Генпрокуратуру .

29 грудня 2014 року Попов заявив, що зайнявся приватним бізнесом, і не планує повертатися в політику.

20 січня 2015 року Генпрокуратура вручила повідомлення про підозру екс-голові КМДА Олександру Попову.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ