Метро просить прокуратуру розслідувати законність придбання вагонів в "Укррослізинга"



КП "Київський метрополітен" звернувся до міліції та прокуратури з проханням розслідувати законність підписання договору на закуплю 100 вагонів метро у лізинг у 2009 році.

Про це на засіданні Київради 12 лютого заявив начальник метро Віктор Брагінський.

"Відповім на найбільш болюче питання для метро, що стосується "Укррослізига". Насправді мова йде не про 500 мільйонів (боргу – ред.), а на сьогоднішній день метрополітен вже заборгував 950 мільйонів по процедурі купівлі вагонів через лізингову компанію", - сказав Брагінський.

Він нагадав, що ця програма приймалось депутати Київради у 2009 році. А сьогодні підприємство отримало вагони і колосальний борг, "оскільки договір був підписаний між "Київським метрополітеном" і лізинговою компанією, тобто відповідачем виступае метрополітен".

"Були суди, були кримінальні справи. Ми додатково звернулись у прокуратуру, міліцію, відповідні органи щодо захисту комунального підприємства. Відповідно подати до суду у нас нема підстав. Бо всі  суди виграні (компанією "Укррослізинг" - ред.) аж до останньої інстанції", - сказав Брагінський.

При цьому він додав, що наразі метрополітен працює у цьому напрямку і ще "ні копійки не заплатили".

"На сьогоднішній день нема претензійної роботи, пов’язаної зі стягненням цих коштів з метро. Тому ми будемо лише розраховувати на підтримку міста і депутатів у вирішенні цього питання", - сказав Брагінський.

Як відомо, у 2009 році "Київський метрополітен" домовився з компанією "Укррослізинг" про купівлю 100 вагонів метро у лізинг.

Київрада дозволила КП здійснити закупівлю вагонів за сказаною схемою у 2009-2014 роках. Вартість угоди склала 1,39 мільярда гривень.

З’ясувалося, що "Укррослізинг" втридорога закупляв ці вагони у Росії і завозив їх обхідними шляхами, щоб сховатися від податкової.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ