"Свобода" вимагає призупинити розпорядження про подорожчання проїзду


Фракція ВО "Свобода" у Київраді засуджує рішення Київської адміністрації про підвищення вартості проїзду і вимагає призупинити дію розпорядження.

Про це на засіданні міськради заявив депутат від "Свободи" Петро Кузик.

"Фракція "Свобода" у Київській міській раді гостро засуджує рішення КМДА про підвищення тарифів у міському транспорті без проведення належних організаційно-правових заходів щодо здійснення їх економічно-вмотивованого підрахунку", - сказав Кузик.

Він наголосив, що "Свобода" вимагає проведення незалежного публічного аудиту дохідної частини кошторисів КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс", зокрема, у частині доходів від реклами та торговельних площ.

Також "Свобода" вимагає призупинити дію розпорядження КМДА про підвищення тарифів на проїзд до моменту завершення проведення аудит, а остаточне рішення прийняти після схвалення нових тарифів громадою на повторному громадському обговоренні.

Після цього мер Києва Віталій Кличко запропонував включити до порядку денного засідання Київради доповіді начальників КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського та КП "Київреклама" Олега Калініченка.

Як відомо, з 7 лютого вартість проїзду у метро Києва зросла з 2 до 4 гривень, у наземному транспорті – з 1,5 гривні до 3 гривень.

Депутати Київради закликали мера столиці Віталія Кличка призупинити підвищення тарифів на проїзд, бо таке рішення незаконне. Також вони вимагають провести повний незалежний аудит транспортних підприємств Києва та обговорити підвищення тарифів на проїзд на засіданні міськради.  

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада була вимушена підняти удвічі тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Після цього комунальні підприємства "Київський метрополітен" та "Київпастранс" заявили, що мають намір провести незалежний аудит своєї фінансово-господарської діяльності.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ