Кличко: під мерією влаштовують провокації, які потім показують російські ЗМІ


Мер Києва Віталій Кличко називає мітинг під мерією, який пройшла 9 лютого і закінчився спалюванням шин, провокацією, влаштованою для російських ЗМІ.

Про це він заявив на засіданні Київради 12 лютого.

"Ми не проти мирних мітингів. Вони тут, під цією будівлею, відбуваються регулярно, і я виходжу спілкуватися з людьми. Але, коли група хлопців показово влаштовує безлади перед телекамерами, яких не менше, ніж самих протестувальників, то для кого і для чого створюється ця картинка?", - наголосив Кличко.

Він продемонстрував відео, на якому видно як з машини, що приїхала під КМДА, виносили шини та бензин.

"Коли в різні боки ллється бензин в центрі Києва – це провокація, а не мирна спроба заявити про свої вимоги. Переконаний, що і правоохоронні органи, і громадські організації, які їм допомагають в охороні правопорядку, повинні на це реагувати", - відзначив мер.

Він додав, що вхід у мерію 9 лютого було закрито не від людей, а "щоб провокацій не було і не спалити цю будівлю".

"На жаль, провокацій дуже багато і, на жаль, ми побачили ці кадри по телебаченню – вони були розтиражовані російськими ЗМІ", - наголосив Кличко.

"Коли на Сході країни війна, коли лунають вибухи в деяких обласних центрах, коли ми будуємо навколо Києва блокпости, щоб в столицю не потрапляла зброя та небезпечні речовини, і посилюємо охорону порядку в місті, то провокації в центрі столиці – це не те, чого очікують кияни", - підкреслив мер.

Він пообіцяв "зробити все, щоб не допустити безладів і дестабілізації ситуації у столиці".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ