Киян просять розповісти, як вони пересуваються містом



Фото Сегодня

З метою створення транспортної моделі столиці у Києві стартує електронне опитування мешканців міста та його околиць щодо їх транспортної поведінки.

Про це заявив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш, повідомляє прес-служба відомства.  

За його словами, дослідження мобільності населення у Києві проводиться вперше.

Основний етап опитування буде здійснюватися методом домашнього телефонного інтерв’ювання киян.

Разом з тим столичних мешканців просять також долучитися до електронного анкетування – відповісти на запитання про щоденні переміщення, транспортні вподобання та очікування від якості обслуговування громадського транспорту.

"Результати цього дослідження ляжуть в основу транспортної моделі Києва, яка допоможе вирішити низку проблемних питань. Таким шляхом розвиваються провідні європейські міста. А з 2014 року  подібна система запрацювала і у Львові", - зазначив Вавриш.

Він також додав, що опитування є анонімним та не передбачає використання приватних даних мешканців міста.

"Електронне опитування діятиме постійно. Це буде велика база даних про щоденні переміщення людей містом. У подальшому аналіз цих даних використовуватимуть для оптимізації транспортної моделі та покращення транспортної інфраструктури міста", - зазначив Вавриш.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ