Київпастранс і метрополітен обіцяють провести аудит своєї діяльності


Комунальні підприємства "Київський метрополітен" та "Київпастранс" мають намір провести незалежний аудит своєї фінансово-господарської діяльності.

Про це повідомляють сайти транспортних підприємств.

"З метою залучення громадськості до контролю за використанням бюджетних коштів, оцінкою доцільності їх використання, ефективністю ведення фінансово-господарської діяльності, "Київський метрополітен" оголошує про проведення публічного аудиту підприємства", - йдеться на сайті підземки.

Таке ж повідомлення розмішене на сайті "Київпастрансу".

До співпраці запрошуються аудиторські компанії, які відповідають наступним вимогам:

1) аудиторська компанія повинна мати свідоцтво про включення її до реєстру Аудиторської палати України;

2) звіти аудиторської компанії повинні бути прийнятними для міжнародних фінансових установ (ЄБРР, МБРР, МІБ, тощо);

3) аудиторська компанія повинна мати свідоцтво про проходження зовнішньої перевірки системи контролю якості та її відповідності професійним стандартам, видане не пізніше 2009 року;

4) аудиторська компанія повинна мати досвід з оцінки та ревізії операційних,  фінансових моделей державних та комунальних підприємств транспорту для цілей отримання кредитів від міжнародних фінансових установ за останні 5 років.

Як відомо, з 7 лютого вартість проїзду у метро Києва виросла з 2 до 4 гривень, у наземному транспорті - з 1,5 гривні до 3 гривень.

Депутати Київради закликали мера столиці Віталія Кличка призупинити підвищення тарифів на проїзд, бо таке рішення незаконне. Також вони вимагають провести повний незалежний аудит транспортних підприємств Києва та обговорити підвищення тарифів на проїзд на засіданні міськради.  

Вранці 9 лютого під будівлею Київської міськдержадміністрації пройшов мітинг проти підвищення ціни на проїзд.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада була вимушена підняти удвічі тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ