Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54db39bbd1d10/
Українська правда
Київ

У столичні дитсадки не приймають нових дітей – ЗМІ

11.02.2015  12:15

Столичні жителі скаржаться на гостру нестачу місць у столичних садках і лають електронну чергу.

Як пише "Сегодня", влаштувати маля у дитсадок не можуть навіть ті, хто став на електронну чергу ще у 2011 році.

"Я зареєструвала дитину в електронній черзі ще в 2011 році, тому, коли ми нарешті вирішили її віддавати в садок, були начебто в першій п'ятірці. Але чомусь тих, хто був за нами, в садок приймають, а я повинна ходити і просити завідувачів прийняти дитину!" – поскаржилась мешканка Святошина Олена Касаєва.

Скаржаться на брак місць і на Подолі.

"Садки забиті битком! Дитина, народжена в 2012 році, не може потрапити в дитячий сад за місцем проживання. Черги в найближчі садки – з тризначних цифр. А діти, народжені у 2013 і навіть у 2014 році, чомусь стоять у цій черзі раніше тих, хто народився в 2011-2012 роках", – обурилася мешканка вул. Почайнинської Дар'я Іванова.

Інші розповідають, що не можуть влаштувати молодшу дитину у той дитсадок, який вже відвідує старша, тому змушені або сидіти з малям вдома, або возити дітлахів у різні заклади.

У КМДА про проблему знають, кажуть, що садки завжди були переповнені, а зараз їх ще й відвідує велика кількість дітей переселенців.

За даними мерії, загалом у Києві працює 551 дошкільний заклад (садки, школи-дитсадки та навчально-виховні комплекси), до них ходить 108,7 тисячі дітей.

Найбільше навантаження – у Дарницькому, Деснянському та Святошинському районах.

"Якщо в середньому садок може прийняти 100 дітей, то зараз заповнюваність – 120. Є такі, які розраховані на 200 осіб, а ходить туди 400. Згідно з електронною системою запису дітей в дитячі садки, тільки першочергового влаштування у садочки зараз вимагають 13 тисяч дітей! А у нас же з'явилася і додаткове навантаження – наприклад, торік наші садки взяли 2,5 тисячі дітей з східних регіонів і з Криму", – пояснили у Департаменті освіти КМДА.

Директори садків додають: раніше в першу чергу брали дітей зі свого мікрорайону, а потім інших. Зараз такої норми немає - хто перший записався, того й беруть.

"Щоб повністю забезпечити місцями всіх, в Києві необхідно побудувати 127 садків! Ми не раз зверталися до забудовників, щоб вони при проектуванні нових масивів думали і про соцінфраструктури", – пояснили у КМДА.

Як наразі бути батькам, які планують віддати дитя в садок, відповіді у влади немає.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.