Блокпости на в’їздах до Києва посилили бетонними спорудами



Фото з Facebook Іллі Сагайдака

На в’їздах до Києва встановлено вісім блокпостів, які покликані посилити заходи безпеки й правопорядку в столиці.

Як повідомляє сайт КМДА, відповідні захисні споруди розташовані на в’їздах до міста на Одеському, Варшавському, Бориспільському, Житомирському, Дніпропетровському, Броварському шосе, а також у на вулиці Богатирській та Мінському проспекті.

Як пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, позиції на в’їздах до столиці укріплені бетонними спорудами, біля яких чергуватимуть правоохоронці.

"За необхідності на блокпостах перевірятимуться документи, підозрілі авто й вантажі, тому ми просимо водіїв із розумінням поставитися до цих процедур, які здійснюватимуться виключно в інтересах безпеки та спокою громадян столиці", – повідомив він.

У КМДА також нагадали, що у столиці проведено низку тренувань рятувальників щодо дій у разі надзвичайних ситуацій, посилено патрулювання вулиць та охорону важливих об’єктів інфраструктури в рамках проведення контртерористичних заходів.

Як повідомили "Українській правді. Київ" у ДАІ столиці, представники Державтоінспекції постійно чергують на в’їздах до Києва на стаціонарних постах. Наразі вони перевіряють усі підозрілі автомобілі, автомобілі, які могли бути украдені тощо.

Як відомо, 9 лютого мер Києва Віталій Кличко заявив, що блокпости на в’їздах до столиці прикрасять національними орнаментами.

28 січня Кличко доручив Головним управлінням МВС, Служби безпеки України й структурних підрозділів КМДА підвищити рівень безпеки громадян і посилити захист стратегічних об'єктів у столиці. 

Зокрема, було прийнято рішення посилити охорону блокпостів біля столиці та встановити металошукачі у метро. 

Раніше Київрада прийняла рішення про необхідність підготовки столичних жителів до можливого військового протистояння.

У січні на столичних під’їздах за дорученням міської влади почали розвішувати інструкції, як поводитись у випадку надзвичайної ситуації та де знайти найближче укриття.

На сайті мерії розмістили інформацію про укриття і сховища столиці. 

Крім того, у КМДА запевнили, що станом на січень 2015 року систему цивільного захисту столиці переведено в стан підвищеної готовності. 

Укриття Києва, за словами мера, у задовільному стані. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ