"Київтранспарксервіс" закупляв талони за завищеними на 50% цінами – аудит


У 2014 році КП "Київтранспарксервіс" витратило 863 тисячі гривень на паркувальні талони, які закуплялися за цінами на 40-50% вищими за ринкові.

Про це заявив директор "Київтранспарксервісу" Володимир Першин з посилання на результати внутрішній фінансового аудиту підприємства, повідомляє сайт КМДА.

"Під час перевірки господарської діяльності, порівняння реальних витрат із ціновими пропозиціями на ринку ми виявили, що торік 863 тисячі гривень було витрачено на закупівлю талонів за цінами, які є на 40-50% вищими від тих, що пропонуються на ринку", - сказав Першин.

Він додав, що колишнім керівництвом підприємства було придбано талони на паркування на місяць та квартал на загальну суму 463 тисячі гривень та талони на паркування на годину на загальну суму 400 тисяч гривень.

"Абонементний талон на паркування автотранспорту на один квартал коштує 1465 гривень, на місяць – від 315 до 630 гривень залежно від зони. Продаж талонів має бути вагомою складовою наповнення бюджету, однак не є таким. Коли ми почали перевіряти обіг цих талонів, були виявлені численні махінації", - розповів Перший.

Він відзначив, що мова йде про випадки повторного використання талонів або ситуації, коли деякі паркувальники за нижчу плату передавали водіям у користування ці талони, а потім у кінці кварталу повертали на підприємство, як начебто не продані.

"Той дизайн і загалом зразок талону, який сьогодні функціонує, дозволяє оминати закон і робити подібні речі. Таким чином, Київ втрачає кошти, які повинні бути спрямовані на його розвиток", - сказав Першин.

Він додав, що ставить собі завдання – усунути можливість зловживань під час користування талонами "за рахунок його дизайну та системи захисту", а також замовляти виготовлення талонів "через прозору тендерну процедуру за реальною мінімальною вартістю".

Як відомо, 2 лютого КМДА повідомила, що у КП "Київтранспарксервіс" виявлено низку порушень у роботі паркувальників, 11 паркувальників притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани або звільнення.

Раніше директор парксервісу Володимир Першин заявив, що у столиці звільнятимуть паркувальників-корупціонерів.  

Як відомо, у січні 2015 року у КП "Київтранспарксервіс" виявили фіктивних працівників, яким нараховували зарплату. 

Пілотний проект нової системи паркування в Києві, який стартував наприкінці листопада 2014 року, провалився, бо автомобілісти не хочуть добровільно платити гроші за стоянку.

29 грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко призначив Володимира Першина на посаду директора КП "Київтранспарксервіс", звільнивши з цієї посади Мурада Магомедова, відстороненого від посади через кримінальну справу. 

У 2014 році одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносило місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

У грудні 2014 року Київська адміністрація створила робочу групу з питань розвитку парковочного простору.

З січня 2015 року столична влада обіцяє проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць.

Станом на 10 лютого жодного такого аукціону не проведено.

Київрада прогнозує 200 мільйонів гривень надходжень від оплати паркувань в 2015 році при реалізації Концепції розвитку парковочного простору на 2015-2020 роки.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ