На одне місце у столичній патрульній службі претендує 10 осіб – Аваков


Перший етап створення патрульної служби в Києві завершено – на конкурс подали заявки 33 тисячі 220 осіб.

Про це у блозі на "Українській правді" написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Закінчився перший етап з формування Нової патрульної служби МВС. Тієї, що прийде в рамках реформування всієї системи МВС на зміну ГДАІ і ППС. Всього подали заявку на конкурс – 33 тисячі 220 осіб. Допущені до тестів за кваліфікаційними вимогами і результатами первинної перевірки – 20 тисяч 409 осіб", - написав Аваков.

Він додав, що з усіх анкет конкурсантів 34,99% подали жінки, 63% допущених до проходження першого тесту заявників мають вищу освіту.

"На одне місце патрульного Києва претендує близько 10 осіб. Це дуже позитивно – ми зможемо відібрати і навчити найкращих патрульних", - написав Аваков.

Він додав, що далі на конкурсантів чекає тестування основних, тестування фізичної підготовки, медичне тестування, тестування особистісних характеристик кандидатів та інтенсивний курс підготовки.

"Робота з формування нового якісного корпусу патрульної поліції триває. Все йде за планом. У червні на вулиці Києва вийде Нова патрульна поліція", - пообіцяв Аваков.

Далі, за його словами, цей процес продовжиться в Одесі, Харкові і низці інших міст.

25 грудня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що навесні 2015 року у Києві замість Державтоінспекції, запрацює нова поліцейська патрульна служба, з "новими підходами, правилами і людьми". 

Він закликав громадян записуватися у нову службу, проходити тестування і навчання та ставати поліцейськими патрульними.

За словами Згуладзе, первинна реформа МВС полягатиме у формуванні блоку громадської безпеки. Також буде змінено принцип набору кадрів і методику навчання.

Набір старував 20 січня. Лише за дві доби заявки на вступ до нової поліції Києва подали 11 тисяч осіб.

За тиждень кількість охочих бути патрульними в Києві зросла до 27 тисяч.

Для патрульної служби в Києві планується набрати близько 2 тисяч співробітників. Вони  отримуватимуть зарплату в середньому 6-8 тисяч гривень. Під час навчання, яке триватиме упродовж 3-х місяців, курсанти матимуть стипендію у розмірі від 2 тисяч гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ