Вулицю Артема пропонують перейменувати на честь Героїв АТО


Депутат Київради Павло Бригинець пропонує перейменувати вулицю Артема у Шевченківському районі на вулицю Героїв АТО (учасників російсько-української війни 2014-2015 років).

З проханням розглянути відповідну пропозицію він звернувся до мера столиці Віталія Кличка, повідомляє прес-служба депутата.

"Настав час відмовлятися від прорадянських та проросійських назв адміністративних одиниць в країні та в Києві, зокрема. Зважаючи на останні події в Україні, думаю, перейменування вулиці Артема саме на честь Герої сьогодення – Героїв АТО – є як ніколи доречним", - заявив Бригинець.

Депутат пояснив, що відповідно до процедури, зазначена пропозиція проходитиме громадське обговорення, потім буде розглядатись на Комісії з питань найменувань, а в разі підтримки, буде підготовлений відповідний проект рішення, який р розглядатиме Київрада.

Він висловив сподівання, що громадськість, відповідні Комісії Київради та депутатський корпус підтримають зазначену ініціативу, і Київ отримає вулицю на честь Героїв АТО.

Як відомо, столичні жителі підтримують перейменування трьох вулиць Леніна та вулиці Артема у Києві.

22 січня Київрада перейменувала вулицю Фрунзе на вулицю Кирилівську, повернувши їй таким чином історичну назву.

У січні кияни також висловилися за перейменування площі Дзержинського на Либідську та вулиці Металістів на вулицю Михайла Брайчевського.

20 листопада частину вулиці  Інститутської перейменували на алею Героїв Небесної Сотні. 

На засіданні 13 листопада Київрада перейменувала 10 вулиць і одну площу у Києві.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ