Кличко: сховища Києва у задовільному стані. ФОТО



Фото з сайту КМДА

Укриття, що розташовані у столиці, перебувають у задовільному стані. 

Про це заявив  мер столиці Віталій Кличко під час перевірки міських сховищ та укриттів цивільного захисту 9 лютого, повідомляє сайт КМДА.

"Сховища у задовільному стані, чисто, все працює. Будемо сподіватися, що жодному мешканцю Києва не доведеться ними користуватися. Але нам потрібно бути у всеозброєнні. Тому ми зараз інспектуємо стан сховищ по всьому місту, дізнаємося, наскільки поінформовані мешканці про наявність укриття у їхньому будинку", - сказав Кличко.

 

Він додав, що керівники районів повинні проінформувати киян про наявні укриття у будинках, підземних переходах тощо.

"У Києві 526 об’єктів різного класу, які є сховищами чи укриттями. Більшість у задовільному стані. Деякі (сховища – ред.) використовувалися на за призначенням, там були якісь склади. І наше завдання на сьогодні – зробити їх придатними для укриття, щоби вони відповідали всім нормам", – сказав Кличко.

 

Він зауважив, що київське метро також проектувалося як місце, де можуть укритися люди у разі небезпеки.

Також Кличко відвідав блокпост на в’їзді в Київ у Святошинському районі. Охорону блокпостів посилюють, щоб убезпечити киян від спроб ввезення в місто зброї, боєприпасів і небезпечних речовин та упередити можливі провокації.

Як відомо, у жовтні 2014 року на сайті Київської міської ради розмістили інформацію про місця для укриття населення в підземному просторі міста.

Пізніше мешканець Києва Олександр наніс на Google карту усі укриття столиці. Також в інтернеті з’явився мобільний додаток з картою укриттів та бомбосховищ столиці.

28 січня мер Києва Віталій Кличко доручив головним управлінням МВС, СБУ і підрозділам КМДА підвищити рівень безпеки громадян та посилити захист стратегічних об'єктів столиці.

Раніше Київрада прийняла рішення про необхідність підготовки столичних жителів до можливого військового протистояння.

У січні на столичних під’їздах за дорученням міської влади почали розвішувати інструкції, як поводитись у випадку надзвичайної ситуації та де знайти найближче укриття.

Також мер Києва Віталій Кличко доручив Головним управлінням МВС, Служби безпеки України й структурних підрозділів КМДА підвищити рівень безпеки громадян і посилити захист стратегічних об'єктів у столиці. 

Зокрема, було прийнято рішення посилити охорону блокпостів біля столиці та встановити металошукачі у метро. 

На сайті мерії розмістили інформацію про укриття і сховища столиці. 

Крім того, у КМДА запевнили, що станом на січень 2015 року систему цивільного захисту столиці переведено в стан підвищеної готовності.

Фото з Твіттера прес-секретаря мера Оксани Зінов'євої 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ