У Кличка розповіли, як змінюватимуть Київ



Фото vk.com

У КМДА закінчують розробку Довідника з облаштування міста, який у лютому представлять громадськості, а в березні винесуть на розгляд Київради.

Як пише "Сегодня", документ має на меті впорядкувати рекламу та вивіски на фасадах будинків, покажчики та інформаційні дошки, а також велодоріжки та інші елементи вулиць.

Вдала обіцяє, що в найближчі кілька років Київ може змінитися до невпізнання.

"Інформація в довіднику – це своєрідна планка, нижче якої не можна опускатися. На облаштування Києва, згідно з нормами, буде потрібно не більше трьох років", – запевнив заступник директора Департаменту архітектури КМДА Андрій Вавриш.

Він додав, що Довідник носитиме рекомендаційний характер, і в першу чергу буде  розрахований на тих, хто задіяний в облаштуванні міста: архітекторів, дизайнерів, комунальні підприємства та приватний бізнес.

Але якщо власник вивіски, яка не відповідає новим вимогам, проігнорує нові правила і не демонтує її, то городяни можуть дзвонити в КМДА, і Департамент з благоустрою демонтує вивіску самостійно, а власника оштрафує.

"Кожен зможе відкрити документ і побачити, що може бути на його вулиці і на фасаді його будинку, а що – ні. І наводити порядок разом з нами", – додав Вавриш.

У КМДА наголосили, що особливу увагу в довіднику відведуть пішохідним зонам, мовляв, вони повинні бути вільні від припаркованих авто, і на них не повинні вилазити літні майданчики кафе або МАФи. А також паркам – за документом, у парках і скверах повинні бути лавочки, урни, туалети і фонтанчики з питною водою тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ