Столичним підприємцям виписали більше 80 штрафів за неприбраний сніг


Інспектори з благоустрою видали столичним підприємцям 81 протокол на сплату штрафу за неприбраний сніг.

Про це у Facebook повідомив директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Силами КП "Блогоустрій" і райадміністраціями сьогодні видано 799 приписів на прибирання снігу і складено 81 адмінпротокол на системних порушників", - написав Білоцерковець.

Він додав, що серед недобросовісних підприємців є як приватні (магазини, торгові центри, МАФи тощо), так і комунальні служби.

Білоцерковець також звернув увагу всіх підприємців, що за невиконання приписів вони нестимуть відповідальність, як це передбачено законом.

"Якщо балансоутримувач не виконає припис інспектора з благоустрою, він має сплатити штраф. Втім, якщо на його території через неприбраний сніг травмується людина, підприємець нестиме кримінальну відповідальність", – попередив Білоцерковець.

Разом з тим, як повідомляє сайт КМДА, влада проаналізувала звернення киян, які надійшли сьогодні до Контакт-центру.

"У тих районах, з яких від жителів надійшло найбільше скарг щодо чищення дворів, ми будемо приймати відповідні рішення. Ми повинні забезпечити виконавську дисципліну на місцях, особливо в такі відповідальні періоди, й не дозволяти жодної халатності та недбальства", – зауважив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У мерії також наголосили, що вночі 6 лютого очікується ожеледиця.

"Аби уникнути налипання снігу та ожеледиці, шляхові мережі міста оброблятимуться сіллю в цілодобовому режимі. Столиця має достатньо запасів посипного матеріалу для обробки доріг: близько 22 тисяч тонн солі та майже 6 тисяч тонн. З 5-ї вечора двірники у районах приступили до посипання дворів та проїздів сіллю", - сказав Пантелеєв. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ