Святошинська РДА ввела в оману киян: квартир за борги не відбиратимуть. Оновлено



Фото kp.ua

Святошинська райдержадміністрація дезінформувала киян, опублікувавши інформацію про те, що жителі, які мають борги за компослуги, можуть втратити власні квартири.  

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" сказав голова РДА Ілля Сагайдак.

Він повідомив, що співробітники, відповідальні за наповнення сайту, "без узгодження подали абсолютну неперевірену інформацію".

"Зараз проводиться службова перевірка і будуть вжиті заходи. Також на сайті буде розміщено спростування. Приношу вибачення за дезінформацію", - прокоментував Сагайдак. 

Він також додав, що співробітники, які "допустили самодіяльність, будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності".

Як відомо, 4 лютого на сайті РДА з’явилось повідомлення, що кияни, які мають більше 10 тисяч гривень боргу за житлово-комунальні послуги, ризикують втратити житло.

Зокрема, у райдержадмінстарції нагадали, що обслуговуюча організація має право звернутися до суду з заявою про стягнення суми заборгованості за комунальними платежами.

"У разі відсутності статті доходів у боржника, питання погашення заборгованості вирішується за рахунок реалізації його майна. Тобто, людина, яка заборгувала більше 10 тисяч гривень, ризикує втратити квартиру, навіть якщо це її єдине житло", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що у новині на сайті РДА був і коментар голови району, хоча Сагайдак наголосив, що цю інформацію подали "без узгодження". 

"Кожен споживач повинен усвідомлювати, що найбільшим ворогом людини, яка отримала статус боржника, є її безвідповідальність та бездіяльність. Тому сподіваємося, що кияни свідомо поставляться до даного питання та регулярно здійснюватимуть оплату за послуги", - цитувала прес-служба Сагайдака. 

Однак, після того, як цю інформацію розповсюдили ЗМІ, Святошинська РДА прибрала повідомлення з сайту. Жодного спростування станом на 14:30 на сайті не було.

Згодом на сайті РДА заявилося спростування:

"Комунальні служби Святошинського району ні в якому разі не збираються вилучати квартири у мешканців. Святошинська адміністрація приносить вибачення у зв’язку з некоректно викладеним матеріалом у статті від 4 лютого. Матеріал спростовано".

Інформація, що була прибрана з сайту, є в кеші Google. 

Скриншот сторінки. Клікніть, щоб збільшити 

Як відомо, за даними Київської адміністрації, кияни у повному обсязі сплачують за комунальні послуги.

З 1 липня 2014 року у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплати (на 90%)

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ