На Лівобержній палили шини, протестуючи проти забудови. ФОТО


4 лютого близько сотні активістів влаштували акцію протесту проти будівництва житлового комплексу "Сонячна рів’єра" на вулиці Микільсько-Слобідській, 1.

Про це у Facebook повідомилиа депутат Київради Олена Єскіна.

Як видно з фото, протестувальники палили шини, а також притягли сміттєвий бак для "люстрації" забудовників.

 

"Щодо ситуації на вул. Микільсько-Слобідській, 1. У результаті акції зі спаленням шин та частковим перекриттям руху по Броварському проспекту протиправна забудова опломбована, працівники виведені, наряди міліції виставлені біля всіх воріт", - написала депутат.

 

Вона додала, що місцеві мешканці задоволені, що на них звернули увагу і, врешті, виконали рішення суду – зупинили будівельні роботи.

Єскіна також відзначила, що 9 лютого відбудеться судове засідання в Господарському суді Києва за позовом Київської прокуратури про скасування неправомірного рішення Київради від 2007року про передачу ділянки по вулиці Микільсько-Слобідській під забудову.

 

Як відомо, наразі забудовник зводить монолітний каркаса однієї з будівель.

 

За даними муніципальної газети "Вечірній Київ", Київрада передала під забудову ділянку по вулиці Микільсько-Слобідській,1 корпорації "Укрбуд" на засіданні 26 липня 2007 року.

На той момент її цільове призначення було "для будівництва, експлуатації і обслуговування водно-спортивної бази, спортивно-оздоровчого і реабілітаційного центру з вуличними дитячими і спортивними майданчиками, об’єктами громадського харчування і благоустроєм набережної і пляжів загального користування".

Згодом цільове призначення було змінене на "будівництво житлового, готельно-офісного і торгово-розважального комплексів, а також яхт-клубу".

Однак згідно з генпланом Києва тут не передбачається капітальне будівництво.

У листопаді 2013 року Апеляційний суд Києва визнав рішення про передачу землі незаконним.

Фото Olena Yeskina

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ