"Володимирський ринок" обшукали через звільненого прокурора - прокуратура


Обшук у КП "Володимирський ринок" проходив в рамках розслідування кримінального провадження щодо прокурора Голосіївського району Києва. 

Про це "Українській правді. Київ" повідомила прес-секретар прокуратури Києва Олена Яхно.

"Дійсно прокуратура разом з СБУ проводили спільні слідчі дії. Ніякої сенсації в цьому немає. Це були слідчі дії в рамках кримінального провадження. Це ніяк не загрожує працівникам ринку і не вплинуло на його роботу", - запевнила Яхно.

Вона наголосила, що слідчі дії стосувалися "кримінального провадження щодо прокурора Голосіївського району Києва, який уже звільнений".

Разом з тим, як повідомили у Київській адміністрації, 3 лютого у КП "Володимирський ринок" провели обшук "невідомі озброєні люди у камуфляжі".

"До приміщення КП увійшли невідомі у камуфляжах, озброєні автоматами. Вони представилися представниками прокуратури та СБУ, які начебто проводили санкціонований обшук. Детальнішої інформації несподівані гості не надали", - повідомляє сайт КМДА.

В адміністрації комунального підприємства запевнили, що інцидент не мав впливу на режим роботи ринку і "ніяк не вплине на функціонування "Володимирського".

"Що стосується причин та наслідків візиту, то, керівництво ринку сподівається, що працівники правоохоронних органів Києва нададуть офіційну вичерпну інформацію уже найближчим часом. Також очікується, що правоохоронці роз’яснять необхідність та законність таких дій", - відзначили  КМДА.

Як відомо, у липні 2014 року Прокуратура Голосіївського району звернулася до мера Києва Віталія Кличка з вимогою звільнити керівництво Володимирського ринку.

8 серпня Кличко звільнив керівника КП "Володимирський ринок" Ларису Ярошевич.

Всередині серпня комісія Київради визнала незадовільною роботу Лариси Ярошевич на посаді керівника КП "Володимирський ринок" та підтримала рішення про її відсторонення. 

Депутати відзначили, що було проведено внутрішній аудит підприємства за І півріччя 2014 року, який виявив низку порушень.

Зокрема, численні факти порушення оплати за користування торгівельними місцями:  нестачу коштів від здачі приміщень в оренду, неукладання договорів тощо.  

"Неукладання договорів оренди призвело до недоотримання доходів КП "Володимирський ринок" у сумі 965 тисяч гривень, а втрати міського бюджету сягнули 988 тисяч гривень", - відзначили у комісії Київради.  

У липні 2014 року Колегія прокуратури Києва вирішила звільнити з посади прокурора Голосіївського району Сергія Морозюка, щодо якого отримала низку скарг від громадян та підлеглих.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ