Безкоштовні обіди повернуться в школи 4 лютого – мерія


З 4 лютого у столичні школи повернеться безкоштовне харчування для учнів молодших класів у Києві.

Відповідне розпорядження 3 лютого підписав мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА.

Безоплатні обіди також отримуватимуть учні 1-11 класів пільгових категорій. Мова йде про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу, а також дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів).

На забезпечення харчування учнів 1-4 класів, які раніше фінансувалися за рахунок коштів державного бюджету, з міського бюджету буде виділено 110 мільйонів гривень.

Наразі всі керівники районних управлінь освіти вже отримали доручення терміново розробити двотижневе меню.

У КМДА відзначили, що у січні 2015 року у загальноосвітніх навчальних закладах було організовано безкоштовне харчування для 2,5 тисяч дітей пільгових категорій. За кошти батьків у шкільних їдальнях харчувалося понад 57 тисяч учнів.

Як відомо, з 19 січня (початок 3 чверті) у київських школах скасували безкоштовне харчування для школярів молодших класів.

Водночас, у КМДА запевнили, що учні пільгових категорій 1-11-х класів будуть забезпечені безплатними обідами.

28 січня голова постійної комісії Київради з питань фінансів Андрій Странніков заявив, що Київ знайшов 110 мільйонів гривень на забезпечення школярів безкоштовним харчуванням. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ