З притулку у Бородянці забрали 59 собак


З КП "Притулок для тварин" передали до приватних притулків 59 собак. Наразі столична влада домовляється про передачу решти тварин з Бородянки в інші притулки з більш комфортними умовами.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА.

"З Бородянки передали до приватних притулків 59 собак. 250 з 287 собак отримали ідентифікаційні бирки. 37 тварин за станом здоров’я фахівці не рекомендували чіпувати. На всіх собак завели паспорти, щоби зафіксувати точну кількість тварин для подальшого контролю", - сказав Кличко.

Він додав, що це також необхідно, щоб мати можливість "у майбутньому допомагати фінансово приватним громадським притулкам, які візьмуть тварин на утримання".

Кличко зазначив, що столична влада планує виділити кошти на утримання собак з Бородянки в приватних громадських притулках.

Він також додав, що найближчим часом буде призначений новий директор КП "Притулок для тварин".

"Він повинен буде організувати процес реорганізації трьох комунальних підприємств: "Центр ідентифікації тварин", "Притулок для тварин", "Ветеринарна клініка", які будуть об’єднані в єдине підприємство, щоби всі тварини утримувалися в гідних умовах, а бюджетні кошти не розбазарювалися і не розкрадалися", – підкреслив мер.

Як відомо, у січні столичні волонтери повідомили, що у "Притулку для тварин", що у Бородянці, помирають від голоду більше 100 собак. Вони також опублікували у соцмережі фото тварин, що більше схожі на скелети.

Після цього 11 січня притулок відвідав директор Департаменту з благоустрою Дмитро Білоцерковець. За його словами, ситуація у КП "Притулок для тварин" погана, але не така критична, як намагались показати деякі волонтери.

Він також висловив упевненість, що на найближчій сесії Київради буде прийнято рішення про об’єднання трьох комунальних підприємств, що замаються тваринами у Києві.

Також у столиці створили робочу групу у складі управління екології і волонтерів зоозахисників, метою якої є напрацювання структури, штату і програми підприємства.

12 січня притулок для тварин відвідав мер Києва Віталій Кличко. Після побаченого він звільнив директора КП "Притулок для тварин" Тараса Смурного.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ