Столичні парковки обіцяють обладнати відеонаглядом і охороною


Паркувальні майданчики Києва упродовж 5 років планують обладнати відеонаглядом та охороною.

Про це заявив директор КП "Київтранспарксервіс" Володимир Першин, повідомляє сайт КМДА.

"Ми ставимо собі за мету – протягом наступних 5 років облаштувати паркувальні майданчики системами відеонагляду. Це дозволить нам не лише посилити захист автівок на парковках, а й загалом підвищити рівень безпеки у місті", – заявив Першин.

За його словами, обладнання парковок відеонаглядом передбачене Концепція розвитку єдиного паркувального простору у столиці до 2020 року, яку нещодавно прийняла Київрада.

"На реалізацію програми не передбачено жодної гривні з міського бюджету, тому модернізовуватимемо систему за рахунок залучення інвестицій. На даний час розробляється пакет документів для проведення конкурсу для залучення інвесторів", – зазначив Першин.

Він також додав, що у Києві вивчається можливість запровадження гнучких тарифів на паркування, залежно від часу доби.

Зокрема, мова йде про введення на тих ділянках, де це доцільно, спеціального тарифу із наданням також послуг з охорони транспортних засобів у нічний період, наприклад з 21:00 до 9:00.

На думку Першина, це дозволить розвантажити дворові та міжквартальні простори і зменшити кількість пошкоджень автомобілів.

Як відомо, 29 грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко призначив Володимира Першина на посаду директора КП "Київтранспарксервіс", звільнивши з цієї посади Мурада Магомедова, відстороненого від посади через кримінальну справу. 

У 2014 році одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносило місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

У грудні 2014 року Київська адміністрація створила робочу групу з питань розвитку парковочного простору.

З січня 2015 року столична влада розпочне проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць.

Київрада прогнозує 200 мільйонів гривень надходжень від оплати паркувань в 2015 році при реалізації Концепції розвитку парковочного простору на 2015-2020 роки.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ