На соціально-економічний розвиток Києва у 2015 році спрямують 2,7 мільярда



Фото kiev_job2

Київрада затвердила Програму соціально-економічного розвитку Києва на 2015 рік вартістю 2 мільярди 710 мільйонів гривень.

За прийняття відповідного рішення на засіданні 28 січня проголосували 87 депутатів.

З цієї суми 1 мільярд 593 мільйони гривень будуть виділені з бюджету розвитку міста та 1,1 мільярда – за рахунок залучення коштів кредитів, лізингів тощо).

За словами доповідача з питання голови бюджетної комісії Андрія Страннікова, із вказаної суми 887 мільйонів грвиень спрямують на капітальне будівництво, а 721 мільйон - на капремонт.

Фото з Facebook Галини Янченко

Зокрема, проект програми передбачає завершення реконструкції Поштової площі (32,3 мільйона гривень), будівництво та реконструкцію автошляхів (будівництво Подільського моста (37,5 мільйона), реконструкція проспекту Перемоги (20 мільйонів) та реконструкція вулиці Васильківської – 30,1 мільйона гривень).

Фото з Facebook Галини Янченко

На капремонт доріг передбачено 120 мільйонів гривень, на капремонт трамвайних вагонів - 50 мільйонів, на заходи з енергозбереження - 390 мільйонів гривень.

Крім того, на протизсувні роботи спрямують 43 мільйони гривень (озеро Глинка, Батиєва гора тощо), 2,6 мільйона гривень виділять на добудову гідровузла та реконструкцію водопровідної мережі у Бортничах.

Також міська влада планує продовжити будівництво другої черги "Міської електрички", придбати нові тролейбуси і трамваї, а за екологічні інвестиції Кіотського протоколу модернізувати 50 вагонів метро.

12 мільйонів гривень спрямують на реконструкцію кінотеатру "Жовтень", що постраждав від пожежі, та понад 5,5 мільйона гривень - на реконструкцію Київського національного академічного театру оперети.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ