Двох студентів судитимуть за підпал "Жовтня"


Прокуратура Подільського району Києва передала в Голосіївський райсуд обвинувачення 2 людей у підпалі кінотеатру "Жовтень".

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Під час досудового розслідування встановлено, що 29 жовтня 2014 року 2 студентів 20 і 24 років, які, намагаючись зірвати показ кінострічки, запустили в приміщенні кінотеатру файєри, що спричинило масштабну пожежу всієї будівлі.

Слідством установлено, що злочин було скоєно з хуліганських мотивів.

Свою провину підозрювані визнають повністю.

Студентів будуть судити за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї й боєприпасів) Кримінального кодексу.

Зараз обвинувальний акт процесуальним керівником у кримінальному провадженні спрямований у Голосіївський райсуд столиці для розгляду по суті.

Як відомо, раніше Київська адміністрація визначила КП "Житлоінвестбуд-УКБ" замовником проектування та реконструкції будівлі кінотеатру "Жовтень".

Як відомо, пізно ввечері 29 жовтня 2014 року сталася пожежа у кінотеатрі "Жовтень".  Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м. Жертв та постраждалих не було. 

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень.

1 листопада голова МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала двох осіб, які підпалили залу кінотеатру "Жовтень".

За словами радника голови МВС Антона Геращенка, вони своєю витівкою нібито хотіли продемонструвати негативне ставлення до фільмів ЛГБТ-тематики.

Паліїв посадили під домашній арешт. 

Згодом прокуратура перекваліфікувала кримінальне провадження зі "знищення майна" на "хуліганство".

Кінотеатр "Жовтень" розпочав продаж благодійних квитків на майбутні кіносеанси з метою відновлення будинку після пожежі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ