Столичні експерти закликають депутатів не підтримувати Бюджет Києва


Експерти Фундації "Відкрите суспільство" закликають депутатів Київради не підтримувати проект рішення про Бюджет Києва на 2015 рік.

Про це йдеться у відкритому зверненні фундації.

"Бюджет столиці не можна підтримувати без чітких розрахунків бази оподаткування та попередження відомих корупційних ризиків", - йдеться у повідомленні.

Експерти кажуть, що станом на 27 січня проект бюджету Києва на 2015 рік не зазнав кардинальних змін, показники доходів по ключових статтях бюджету є заниженими, а надані громадськістю пропозиції переважно не враховані при розробці кошторису бюджету столиці.

"Корупційні ризики, які коштують міському бюджету мільярдів гривень, так і не усунуто, а чітких відповідей щодо податкової бази розрахунку прогнозних показників так і не отримано", - йдеться у зверненні.

Також експерти називають невиправданими та необґрунтованими витрати на Генплан Києва до 2025 року, "Містобудівний кадастр Києва", плани зонування "окремих частин Києва".

"У зв’язку із цим, ми звертаємося до депутатів міськради, не підтримувати проекту бюджету без оприлюднення КМДА чітких розрахунків щодо бази оподаткування,  надання відповідей на питання щодо питань формування дохідної та витратної частин бюджету", - йдеться у зверненні.

Як відомо, о 14:00 28 січня розпочнеться засідання Київради, на якому депутати розглядатимуть два питання: про бюджет Києва та про програму соціально-економічного розвитку столиці на 2015 рік.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ