Міліція зупинила будівництво 4 великих житлових комплексів у Києві



Фото з сайту ЖК "Східна брама"

У столиці зупинено будівництва житлових комплексів "Перлина Троєщини", "Сосновий бір", "Східна брама" та "Мозаїка", які здійснюються без дозвільних документів. На самобудах вилучено будівельну техніку.

Про це повідомляє сайт МВС.

У міліції відзначили, що правоохоронці проводили обшуки самовільних будівництв у ході розслідування кримінального провадження.  

"У результаті проведених слідчих дій зупинено чотири будівництва житлових комплексів "Перлина Троєщини", "Сосновий Бір", "Східна Брама" та "Мозаїка", які здійснюються без дозвільних документів, та вилучено будівельну техніку", - йдеться в повідомленні.

У МВС наголосили, що незаконні будівництва здійснюються підприємствами будівельної компанії на самовільно захоплених земельних ділянках.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Як відомо, у лютому 2014 року "Наші гроші" з посиланням на постанову Вищого госпсуду повідомляли, що забудовник ТОВ "Укркарго" будує житловий комплекс на вул. Світлій, 3 (ЖК "Східна брама") без дозвільних документів та проектної документації. 

З кінця 2012 року засновником ТОВ "Укркарго" є ТОВ "Сіті-Девелопмент" зі статутом 50 тисяч гривень, директором – Сергій Сабадах. Людина на ім’я Сергій Сабадах у ЗМІ згадується як начальник відділу продажів ЖК "Французький квартал".

Засновниками "Сіті-Девелопмент" є кіпрські компанії "Ербургхс Холдінгс Лімітед" і "Меілутіс Менеджмент Лімітед". Ці компанії також є засновниками фірм-забудовників ТОВ "Управляюча компанія "Укогруп", якою керує Олександр Войцеховський, та ТОВ "Управляюча компанія "Сіті Груп".

За даними ЗМІ, "Укогруп" відома в Києві своїми довгобудами, невчасною здачею житлових комплексів в експлуатацію або і взагалі недобудованими об’єктами. А в однієї з фірм, що входить в групу "Сіті Груп" (ЖК "Затишний", ЖК "Молодіжна ініціатива", ЖК "Сосновий бор", ЖК "Елегант", ЖК "Науковий", ЖК "Дім на Кузьминській", ЖК "Посольський", котеджне містечко "Стольний град"), у лютому 2013 року забрали ділянку по вул. Вільшанській, 2-Б (ЖК "Печерський бастіон").

Засновником ТОВ "Укркаргобуд", статут якої становить всього 1 тисяча гривень, значиться Євген Казнадій, який за даними форумів є братом дружини Олександра Войцеховського. У 2011 році цю фірму заснував Анатолій Войцехівський. Він же протягом 2007-2012 років був засновником ТОВ "Укркарго".

Наприкінці грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 2015 року столична влада почне зносити незаконні забудови в Києві.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ